advertica-default-slider-image

Sedye Asansörü

Home  >>  Sedye Asansörü

Günümüzde asansörler bilgisayar ve yazılım teknolojisinin gelişimi ile birlikte asansör kabini hızlarını, asansör butonları ile kontrol edilebilmekte. Maksimum güvenlik ve verimlilik fonksiyonları ile asansör sistemlerinde kullanılan mikroçipler sayesinde en üst seviyeye gelmiş durumdadır. Binaların hızla yükseldiği günümüzde, mimarinin bu kadar zorlayıcı bir hal aldığı yapı sektöründe, asansörlerin sahip olduğu fonksiyonların bina ihtiyaçlarına paralel olarak düzenlenebildiği için asansörler çok daha hızlı, verimli ve güvenli hale gelmiştir. Asansör teknolojilerinin temel amacı birinci planda yolcu güvenlik ve emniyeti, konforlu seyahat ve kesintisiz ulaşımdır. Asansör kabini içinde insanları, yük ve eşyaları arıza sebebi ile bekletme lüksüne sahip olabilirsiniz. Ancak hastane içinde bulunan bir sedye asansörü için arıza kabul edilebilir bir durum değildir. Hastane sedye asansörü hastaların tıbbi yardım gibi önemli ve hayati ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Sedye asansörü, hastanede bulunan veya intikal eden hastaları; doktor, tıbbi yardım ekibi, hasta yatağı ve tıbbi malzemeleri taşımak amacı ile kullanılan ortalama olarak 630 kg ile 2.500 kg taşıma kapasitesi olan asansör tipidir. Sedye asansörü hız seçimi üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Değişik asansör tiplerinde kullanım amaçlarına göre çeşitli elektrikli asansör motorları kullanılarak hız arttırılabilir. Asansör seyir hızı arttıkça güvenlik kriterleri çok daha önemli hale gelmektedir. Asansörlerde hız, servis süresi ve servis mesafesi arttıkça asansör yatırım maliyeti artmaktadır. Yolcu asansörü veya yük asansörü maliyet planlamasında bu kriterleri bina bütçeleri ile dengeleyebilirsiniz. Ancak konu hastane içinde çalışacak bir sedye asansörü olduğu zaman ortaya farklı bir asansör tasarımı koymalısınız. Hastaların sağlığı ve en önemlisi insan hayatı için en verimli sedye asansörü için maliyetler göz ardı edilebilir.

Yönetmelikler Nezdinde Sedye Asansörü

Tüm asansör tasarımlarında asansör motoru, asansör mekaniği, asansör mekanik tasarımı, asansör hızı ve asansör güvenlik kriterleri kullanım amaçlarına göre yapılandırılmaktadır. Bütün asansör sistemleri kullanım amaçlarına yönelik olarak ruhsatlandırılarak kullanıma açılır. Hastanelerde kullanılması planlanan sedye asansörleri Sınıf 2 ve genellikle Sınıf 3 asansör yönetmeliğine tabidir. 2.500 kg beyan yükü bulunan sedye asansörü kabinleri 1 m x 2.3 m ebatlarında olan hasta yataklarında ve sedye içinde bulunan hastaların doktorlar, tıbbi yardım görevlileri ve tıbbi cihazlar ile taşınmasını uygun olarak tanımlamaktadır. 2.000 kg beyan yükü bulunan sedye asansörü kabini 1 m x 2.3 m boyutlarında hastane yataklarında ve sedye içinde bulunan hastaların tıbbi cihazlar olmadan taşınmasını uygun olarak tanımlamaktadır. 1.600 kg beyan yükü bulunan sedye asansörü kabini 900 mm x 2000 mm boyutlarına sahip hasta yataklarının taşınmasını uygun görmektedir. 1.275 kg beyan yüklü sedye asansörü kabini 900 mm x 2000 mm ebatlarında huzurevi, bakım evi gibi yaşlı insanların kullandığı yatakların taşınması için uygundur.
Sedye asansörü zeminlerinde kullandığımız elastik zeminlerin kolay temizlenmeleri sebebi ile hastanelerde temizlik ve bakım giderlerini önemli ölçüde azalttığını biliyor muydunuz?
Asansörlerin kullanım şekline göre elastik zeminler farklı sektörlerde tercih edilebilmektedir. Hastane asansörleri, hastane sedye asansörleri, iş merkezleri ve endüstriyel asansör kurulumlarında elastik asansör zeminlerini kullanmaktayız.
Elastik asansör zeminleri temizlik ve bakım kolaylığı sağladığından hastaneler tarafından sıkça tercih edilmektedir.
Elastik sedye asansörü zemin kaplamalarının avantajları:
Aşınmaya karşı dayanıklılık, uzun kullanım ömrü Kolay temizlenebilir olmaları,
Hijyen bakımından sterilizasyon işleminde kimyasal temizlik maddelerine karşı dayanıklılık Köpük taban sayesinde ses yalıtımı, Ortopedik rahatlık,
Çukurlaşmaya karşı dayanıklı stabil zemin Anti bakteriyel özellikler taşıyabiliyor,
Zemin renginde açılma ve bozulma olmaması.